background

De Bank

De missie

De Bank of H.E.L. (Het Echte Leven) is geen traditionele Escape Room, maar een Break-in beleving. Als team kruipen jullie in de rol van een speciale eenheid, aangestuurd door de geheime dienst. Jullie missie is nu nog geheim, maar zal snel duidelijk worden. Wat we zeker weten is dat het Nederlands belang van jullie afhangt. 

Het verhaal 

Op deze plek ergens in Woerden verwacht je geen bank, toch blijkt er wel degelijk een hele bijzondere bank te zitten. De oorsprong van deze bank neemt ons ver mee terug in de tijd. De ondergrondse wereld van het Verzet in de Tweede Wereldoorlog werd gesteund vanuit meerdere kanten. Daarbij was de financiĆ«le drijfkracht achter het Verzet essentieel. De oorlog werd niet direct gewonnen door het Verzet, echter was het voor onze Nederlandse trots en moraal tijdens de oorlog van groot belang. 

Wat bijna niemand weet, is dat na de Tweede Wereldoorlog, verschillende Nederlandse bankiers hebben besloten dat het netwerk van het Verzet in tact moest blijven. Een ‘sleeper-cell’ was geboren. Mocht er ooit weer een conflict uitbreken waarin Nederlands belang in het geding komt, dan kan het netwerk geactiveerd worden. Deze bijzondere bank in Woerden is verbonden met de ‘sleeper-cell’, maar hoe?

De start

De aanleiding van jullie missie is dat er een noodprocedure is opgestart vanuit de geheime dienst. Jullie zijn als team aangewezen om een belangrijke missie uit te gaan voeren. Stel je team samen, volg de meldinstructies die je na je boeking ontvangt en maak je gereed voor dit avontuur. 

 

 
booknow